simptome, simptome si diagnostie pentru sindromul de coada de cal

• Mese de masaj
• Spondilolistezis
• Sindromul umar - mana

  PROGRAM :
LUNI- VINERI: 7:30 - 21:30
SAMBATA: 8 - 16
DUMINICA: INCHIS (dar se pot face programari )

PROGRAMARI : se pot face programari la nr. 0722.555.112 si 0766.735.404
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 electrostimulare

 
Sindromul de coada de cal

 

 In cabinetele noastre din Bucuresti va oferim programe individualizate de recuperare medicala (kinetoterapie) pentru pacienti diagnosticati cu sindromul de coada de cal. In cursul unei sedinte de gimnastica medicala pacientul este supravegheat in permanenta de un kinetoterapeut.

Programari la tel 031 429 50 58 sau 0722 555 112   Sindromul de coada de cal este intalnit destul de rar, determinat de un fragment liber voluminos în canalul vertebral, fragment tumoral sau infectie. Se caracterizeaza prin durere severa cu debut brusc si semne neurologice multiradiculare. Poate constitui o urgenta chirurgicala si de aceea investigatiile imagistice constituie o prioritate. Radiologia simpla a coloanei lombare nu este de ajutor, in schimb CT cu rezonanta magnetica nucleara (RMN) si, in indicatii speciale mielografia-CT constituie indicatii de electie. Investigatiile radiologice sunt si ele grevate de limite, anomaliile anatomice lombare fiind frecvente si la cei care nu au dureri lombare, iar incidenta acestora creste cu varsta, in timp ce descoperiri imagistice care nu au corespondent in simptomatologia bolnavului nu sunt utile. De regula, studiile diagnostice sunt indicate: cand se suspecteaza patologie sistemica, atunci cand se evaluaeza indicatia chirurgicala si in cazul lipsei de raspuns la terapia aplicata. Dintre factorii de risc care impun recurgerea precoce la investigatii imagistice enumeram: varsta peste 50 de ani, anamneza de neoplazie, suspiciunea de spondilita ankilopoietica, febra, deficite neurologice majore, evolutie trenanta cu lipsa ameliorarii simptomatologiei, utilizarea de corticosteroizi, trauma semnificativa, etc.

Tratamentul durerii lombare acute si a durerii acute de membru inferior presupune: anamneza atenta, examianre fizica si suport psihologic. Se recomanda repaus fizic si efort progresiv, terapie analgetica de scurta durata, tratament simptomatic, control si educatia sanitara a pacientului. Terapiile pasive au valoare limitata si rareori durerea lombara acuta este indicatie de abordare chirurgicala; discul herniat se resoabe de cele mai multe ori bolnavul devenind asimptomatic.

Persistenta durerii lombare peste 4-6 saptamani presupune reevaluarea atitudinii medicale. Se repeta investigatiile imagistice pentru a elucida cauzele evolutiei trenante. Se iau in consideratie factorii psihosociali si structurali. Dintre cauzele evolutiei trenante amintim: discul herniat, stenoza spinala, motilitate anormala, neoplasm, infectii, fracturi, etc. Tratamentul durerii lombare recurente implica un nou trial de terapie conservatoare, reevaluare atenta si, in caz de recurente frecvente, se va pune in discutie optiunea rezolvarii chirurgicale. Se va tine întotdeauna cont de ocupatia bolnavului, element critic de stategie terapeutica.

Durerea lombara cronica poate surveni in absenta oricarei patologii identificabile, cu sau fara implicare neurologica, iar investigatiile imagistice si electro-diagnostice pot oferi date extrem de variabile. Factorii de mdiu trebuie evaluati cu atentie. Abordarea terapeutica va fi intotdeauna prudenta, iar inainte de interventia chirurgicala trebuie obiectivata cu mare atentie patologia structurala. Reintegrarea profesionala poate fi dificila, cu sau fara recurgerea la solutia chirurgicala si trebuie avuta in vedere componenta psihica: vom avea de tratat nu numai coloana, ci si sindromul depresiv care insoteste durerea cronica! Criteriile de indicatie chirurgicala pentru sciatica sunt: durere incapacitanta care iradiaza sub genunchi, semne de compresie radiculara, esecul terapiei conservatoare, date imagistice concordante cu simptomatologia etc., în timp ce criteriile de indicatie chirurgicala pentru durere lombara cronica fara sciatica nu sunt precis stabilite. Tipurile de interventii chirurgicale sunt variate: discectomie, microdiscectomie, injectarea de chimopapaina, discectomie percutana, coagularea discului, etc. Publicam mai jos rezultatele unei metaanalize a unui numar de 436 de articole din literatura de specialitate din perioada 1966-1991 referitoare la rezultatele chirurgiei pentru hernierea discului lombar:sursa. www.arsd.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aaa...(20-10)
 

 
Copyright © 2018 KINETOMEDICA. Toate drepturile rezervate.
 
Servicii creare site creare site
tratament si diagnostic   sindromul kinetoterapie si gimnastica   simptome sindrom de coada de cal